Project Description

Suxess ERV säkrar inneklimatet i Swedbanks nya huvudkontor

Det nya huvudkontoret består av tre huskroppar på vardera nio våningar, med totalt ca 44 000 kvadratmeter yta. De två nedersta våningarna innehåller mötesrum, konferenscenter och restaurang. På de sju översta våningarna finns arbetsplatser för runt 2 500 personer. Dessutom ryms det ett garage med plats för 140 bilar i fastigheten.

Miljön en avgörande fråga

Vid uppförandet av den nya fastigheten har stort fokus lagts på miljöpåverkan och energianvändning. Arbetet har också gett resultat, fastigheten har inte bara miljöcertifierats enligt det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad, den har dessutom fått högsta möjliga betyg, guld.

Höga och speciella krav

– Den här typen av fastigheter, med så många människor och olika typer av verksamheter, ställer självklart höga och speciella krav på ett bra och anpassat inneklimat. Därför är vi mycket stolta att man valt oss som leverantör av ventilationsaggregaten, säger Lars Strand som är teknisk säljare på Suxess ERV.

Specialanpassade modulaggregat lösningen Ventilationsinstallationer av den här storleken och med de krav som finns kräver oftast specialanpassade lösningar, något som Suxess ERV harlång erfarenhet av.

Behov:
På ett miljövänligt och energieffektivt sätt säkerställa inomhusklimatet i kontorslokaler, mötesrum, konferenslokaler, restaurang och garage.

Lösning:
Tolv specialanpassade modulaggregat.

FAKTA:

Byggherre: Humlegården Fastigheter

Ventilationskonsult: P O Andersson AB

Ventilationsentreprenör: Venair AB

Anläggningen som levereras från den egna fabriken i Enköping består av totalt tolv specialanpassade modulaggregat. Sex av aggregaten har batterivärmeväxlare och ger ett totalt luftflöde på 78 m3/s. De andra sex aggregaten har kombibatterier för värme/kyla och ett totalt luftflöde på ca 120 m3/s.